Renate de Backere

Stormmeeuw Fotografie

 

Vanaf de jaren ’90 fotografeer ik met grote regelmaat, vanaf 2007 als free-lancer. Ik laat me leiden door mijn omgeving, hoe groots of intiem die ook is. Er is altijd een stemming of bijzondere sfeer in terug te vinden, een bijzonderheid, een druppel water die me opvalt. De opdrachten die ik krijg variëren van een portret op locatie, sieraden of een mooi landschap.
Ik houd van weidsheid, ruimte en in het bijzonder het Waddengebied. Regelmatig verschijnen mijn foto’s in de (digitale) uitgaven van de Waddenvereniging.

Soms exposeer ik, vanaf 2007 regelmatig tijdens de het jaarlijkse kunstfestival in Pingjum, in mei. Verder was mijn werk te zien in de zomer van 2015 op herhaling in dinercafé Diep te Groningen. In december en januari 2015-2016 hing een deel van mijn serie ‘low in de highlands, high in de lowlands’ in ‘the Big Shed’, Tombreck, Perthshire (Schotland). Op die plek heb ik als 'Artist in Residence' verder gewerkt aan deze serie. Verder heb ik gewerkt aan een boek getiteld 'onderweg', gebaseerd op mijn fotoblog www.renatedebackere.blogspot.nl , wat ik sinds september 2013 onderhoud. De expositie behorend bij dit blog heeft tot begin december 2016 in het ziekenhuis in Sneek gehangen. 

Mijn boek 'onderweg' is inmiddels uit. Het is een boek over wat me is overkomen toen ik door ziekte buiten mijn eigen leven werd gezet. Door middel van foto's op mijn blog communiceerde ik over hoe het me verging. Het boek gaat over veerkracht en over de troost die het buiten-zijn levert. De lezer loopt een tijdje met me mee en ziet de wereld door mijn ogen. Het boek kost 25 euro (excl verzendkosten) en kan besteld worden door even een mailtje te sturen naar renatedebackere[at]gmail.com. 

 

Voor meer informatie en contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en 06-25213099

blanco

blanco